DV-THETIS

Al meer dan 40 jaar uw Duikvereniging in Venlo!

▲Boven

RSSfeed

1 - RSS-feed Introductie

Het is bekend dat het lastig is om regelmatig op de website van je belangstelling te kijken om te zien/zoeken van wat/waar veranderd is.  Op deze website is dit probleem opgelost door RSS feed te implementeren.

Door hiervan gebruik te maken kun je die webpagina's welke je in de gaten wilt houden een vlaggetje geven welke je bv. in Outlook of Outlook-Express binnen krijgt als een nieuwe mail. Installeer hiervoor RSSPopper in Outlook of Outlook Express, zie hiervoor de website van RSSPopper:
http://rsspopper.blogspot.com/2004/10/home.html

Voor Outlook of Outlook-express installeer hiervoor RSSPopper, zie hiervoor de website van RSSPopper: http://rsspopper.blogspot.com/2004/10/home.html

 Je kunt RSSPopper zo configureren dat bijgewerkte webpagina's op de website www.knsa-d4.nl automatisch als mail in je Outlook komen. Doe dit door op het RSS-logo van de betreffende webpagina te drukken waarvan je de informatie wilt volgen (Onder in de voettekst van de pagina). De link die hierna in je webbrowser opent dient in RSSPopper te worden geconfigureerd.

Voor de Nieuws-pagina is dat:
http://www.dv-thetis.nl/index.php/nieuws-activiteiten/nieuws/nieuwsblog

en voor Activiteitenpagina is dat:
http://www.dv-thetis.nl/index.php/nieuws-activiteiten/kalender

Waar leer ik meer over RSS?

Zoals vaak is de gratis (Nederlandse) encyclopedie Wikipedia zeer volledig:
lees hier de Nederlandse Wikipedia pagina over RSS.
Verder ook veel RSS info, feeds en readers op Hoe werkt RSS.
Een goede Nederlandse handleiding voor beginners is die van Sanne Roemen  rss_basics.pdf ( 222KB): RSS Basics. Welke is the downloaden op onze Download-pagina in het "Over dv-Thetis"-menu.

Succes en zeg het voort  zodat iedereen die het weten wilt ook weet waar/hoe dit te doen is. 

   
Copyright © 2019 - dv-Thetis Venlo - All Rights Reserved.