DV-THETIS

Al meer dan 40 jaar uw Duikvereniging in Venlo!

Get Adobe Flash player

Kalendar

<<  November 2020  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
▲Boven

Opleidingen

Een belangrijke verenigingsactiviteit van Thetis is het verzorgen van duikopleidingen. Voor de opleiding wordt het systeem van de Nederlandse Onderwatersport Bond gevolgd, waarbij Thetis ook is aangesloten.
Er zijn drie opeenvolgende opleidingen:

Meer informatie over de NOB Duikopleidingen en brevetten volg deze link.

Meer informatie over de NOB Specialisatie's volg deze link.

Opleidingen welke op dit moment bij d.v. Thetis in de planning staan!

Zo'n opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte komen duiktechniek en materialenkennis aan de orde, maar bijvoorbeeld ook de natuurkundige aspecten van het duiken en het verlenen van eerste hulp.

De vaardigheidstraining vindt in de wintermaanden plaats in het zwembad de Wisselslag aan de Drie Decembersingel in Blerick. Dit is de thuisbasis van de vereniging, waar ook het clublokaal van Thetis is gevestigd.
In de zomermaanden wordt er buiten gedoken. De 1-ster duikers duiken onder begeleiding van minimaal een 2-ster duiker. Meestal gaan onze duikers ergens in de regio van Aken (Blausteinsee) tot Bergharen (De Groene Heuvels) duiken.

De duiksport is geen wedstrijdsport. Er is dan ook geen competitie of iets dergelijks. Duikers proberen via de opeenvolgende opleidingen hun vaardigheid te verbeteren en zich zo voor te bereiden op een moeilijkere en meer uitdagende omgeving. Ook is het mogelijk om zich verder te specialiseren. Voorbeelden hiervan zijn onderwaterfotografie, grotduiken, maar ook een opleiding tot duikinstructeur. Via deze route behoudt Thetis de mogelijkheid om opleidingen te  blijven verzorgen. Ook deze activiteit is immers gebaseerd op vrijwilligerswerk.

Na 25 jaar is Thetis nog steeds een springlevende vereniging. Men heeft dan ook weinig tijd om op de lauweren te rusten. Een ingrijpende vernieuwing is dat wij hard aan het werken zijn om de drempel voor 1-ster opleidingen wat te verlagen. Op dit moment moet je zelf over een duikuitrusting beschikken om aan de opleiding te beginnen. Het ligt in de bedoeling van de vereniging dat de 1e sters opleiding in twee delen wordt gesplitst. Het eerste deel krijgt dan het karakter van een introductiecursus, waar bij je een duikuitrusting van de vereniging kunt lenen. Je hoeft dan pas een eigen uitrusting aan te schaffen als je besluit om de 1-ster opleiding af te maken. De vereniging zal moeten investeren in duikuitrustingen voor de nieuwe cursisten.

Een andere nieuwe activiteit is een samenwerking met het  Blariacum-college in het kader van het Studiehuis. Voor het vak Lichamelijke Opvoeding moeten leerlingen zich verdiepen in een aantal sporten. Er wordt nu een programma gemaakt, zodat de duiksport ook aan het keuzelijstje kan worden toegevoegd. Op deze manier hoopt Thetis de duiksport meer bekendheid te geven.
 
Is je interesse gewekt?

Ben je minimaal 14 jaar en heb je zwemvaardigheid op minimaal het niveau van diploma B? Neem dan contact op met een van onze contactpersonen in het "Wie zijn wij"- adresmenu. 

   
Copyright © 2019 - dv-Thetis Venlo - All Rights Reserved.